pondělí 8. ledna 2018

Na lehko ...


Existuje jedna z otázek, kterou fakt nemám ráda, nechci ji slyšet a nechci na ní odpovídat 
a přesto si ji denně kladu.. "Co bude k večeři?". 
Jo! Prostě nevím, co mám vařit, aby to bylo dobré, zdravé, rychlé 
a aby na to všechno bylo "něco" doma... 


Hledám inspiraci kde se dá a víte, jak to s recepty je.. 
Jakmile najdete takový, co by "šel", okamžitě zjistíte, 
že minimálně polovinu věcí doma nemáte... 

A jak s tímhle bojuju? Jednoduše. 
Přestala jsem nakupovat a plánovat co a kdy bude k jídlu,
 co všechno na to nakoupit a vůbec ... 
Kupuju základní potraviny, zeleninu a ovoce  a občas něco, 
co jsem nikdy nekoupila. Tentokrát to byla Ricotta. 
Fakt jsem ji nikdy nekoupila, neochutnala a nevím co s ní, tak proto. 
No a když už si v té lednici ležela a přišla ta vtíravá otázka a já opět hledala recept 
a zjistila, překvapivě, že půlku věcí doma nemám, nastala improvizace 
a olala ... Vyšlo to :) 


Špagety s restovaným pórkem, ricottou a mandlemi jsou na světě 
a my máme nový recept ... 
a proč se článek jmenuje "Na lehko?". 
Protože tohle jídlo je krásně lehké a po těch svátečních tučných jídlech to bylo prostě super :)
  
Tady je recept ... a pro případ, že toho polovinu nebudete mít doma, 
obměny jsou tááák nekonečné:


připravte si: 

špagety /nebo jakékoli těstoviny/
pórek /nebo jinou "cibulovitou" zeleninu/
česnek 
ricottu
mleté mandle /nebo jiné oříšky/
sůl, pepř, bylinky 

Těstoviny uvaříte, pórek nakrájíte na kolečka, 
česnek na plátky a obojí restujete cca 3 minuty 
a potom podléváte horkou vodou jen do odpaření, 
aby pórek krásně změkl, trochu osolíte a opepříte. 
Ricottu smícháte se solí, pepřem, bylinkami a drcenými mandlemi. 
Těmi potom dozdobte talíř a dejte vědět, jak chutnalo :) 

Mimochodem ... 
nevím, co bude zítra k večeři ...


D.






Žádné komentáře:

Okomentovat