čtvrtek 1. září 2016

Hlad

je prý nejlepší kuchař.. A když se k tomu přidá milovaná dýně,
 musí prostě vzniknout něco skvělého :). 
Já vím, že dýňovou polévku znáte všichni a že má nespočet variant. 
Já se na ni těšila jako malá holka, 
dělala jsem rychlou jednoporcovou polévku 
a díky tomu velikému hladu vznikla jen jedna fotka :D 
No, ale k receptu ... šla jsem po náhodné kombinaci
 a výsledek mě nadchl, takže tady je: 


1 dýně, já použila hokkaido, 2 naťové cibulky
 orestovat na másle, zalít vroucí vodou a podusit do měkka. 
Rozmixovat a přidat Tamari omáčku, trošičku kari /opatrně/, 
pokud chcete tak mírně dosolit 
a nakonec zakápnout troškou dýňového oleje 

.....................

Místo tamari můžete použít klasickou sojovku, 
ale věřte mi, že tamari je zdravá verze - mohou ji i děti 
a v chuti je nesrovnatelně lepší. 
Od té doby, co jsme ji začali používat nám sojovka leží ve skříni  
a já tuším, že ji pošleme do věčných lovišť... 

S dýněmi ruku v ruce přichází také vinobraní a burčák 
No, není ten konec léta nádherný? :)

D.

2 komentáře:

  1. Marcela - Nordic Passion1. září 2016 v 19:57

    Uz se na ni take tesime:-). Sezenu tamari v beznem obchode nebo jen se zdravou vyzivou? Diky za odpoved. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ji v běžné síti nesehnala, ale jinak prakticky kdekoli, kde je ona zdravá výživa, případně bio. Naštěstí už to není tak nedostupné zboží :) Prodává ji i Countrylife, čili tam kde je jejich zboží by se mohla najít. Přeju ať se zadaří!

      Vymazat