neděle 18. října 2015

Bramborová kaše s pórkem ...

zní skoro jako "školní jídelna". Ale to je, prosím pěkně, velký omyl! 
Tenhle recept jsem asi před rokem  našla v malé knížečce "Tajné zeleninové recepty naší babičky" 
a od té doby je naší stálicí.  A za to mluví i fakt, že můj muž, 
který má zeleninu nejradši filtrovanou přes pašíka, jej poměrně často vyžaduje :)


Tady je: 

množství cca pro 2 osoby

500 g brambor
1 pórek
slanina
smetana

Pórek nakrájíte na kolečka a 2/3 dusíte s bramborami do měkka.
 Přebytečnou vodu slijete, osolíte, zalijete podle potřeby smetanou
 a tyčovým ,mixérem rozmixujete na kaši. 
Slaninu opražíte se zbylým pórkem a ozdobíte jím kaši 
a máte hotovo!


Rychlé a neskutečně dobré :)

Žádné komentáře:

Okomentovat