řekl by můj muž .. Ale, protože zrovna dnes jsem "sama doma",
rozhodla jsem se zpracovat poslední hokkaido :)
A protože ne a ne najít recept, který by se mi líbil, nezbylo, než ho vymyslet.
A mé nadšení neznalo mezí!
Podotýkám, že mám ráda takové recepty,
které jsou rychlé a nevyžadují vybavení hodné Michellinské kuchyně.
Tady je :
Pečená dýně s bulgurem
1 dýně hokkaido - já dala pouze půku /pro jednu osobu/
olivový olej
provensálské koření - nejlepší vlastní nasušené :)
sůl
celozrnný bulgur
mandle
dýni jsem nakrájela na měsíčky a v míse proházela s bylinkami a olejem, aby se krásně obalila.
Do pekáčku pečící papír - dýni - šup do trouby - na 180°C - od oka dokud není upečená. cca 20 min.
Mezitím spaříte celozrnný bulgur a v poměru 1x1 dáte pomalinku vařit
s trochou olivového oleje a soli.
Nakonec jsem do bulguru přimíchala hrst spařených mandlí ...
s trochou olivového oleje a soli.
Nakonec jsem do bulguru přimíchala hrst spařených mandlí ...
To všechno na talíři - chuť dokonalá!
Určitě vyzkoušejte :)
Daniela
Žádné komentáře:
Okomentovat